Špargľa s mrkvovo-batatovým pyré

Špargľa s mrkvovo-batatovým pyré

Ingrediencie:

• Zelená špargľa
• Olej (podľa vlastného výberu)
• Cesnak
• Bataty
• Mrkva
• Vegánska smotana sladká
• Korenie (na pizzu, na ryby... podľa vlastného výberu)
• Soľ

Postup:

Na panvici si rozohrejeme olej, na ktorý pridáme pokrájaný cesnak. Špargľu očistíme, odrežeme konce a položíme ju na rozohriatu panvicu. Pridáme soľ alebo korenie podľa vlastného výberu. Znížime plameň a opekáme približne 5 minút zo všetkých strán.

Medzitým si ošúpeme bataty a mrkvu a dáme ich variť do osolenej vody. Keď budú bataty aj mrkva uvarené, pridáme soľ, čierne korenie a smotanu a spolu vymixujeme ponorným mixérom.

Hotové jedlo môžeme podávať pokvapkané tekvicovým olejom.

Špargľa s mrkvovo-batatovým pyré