Špargľa s mrkvovo-batatovým pyré
Ingrediencie:
• Zelená špargľa • Olej (podľa vlastného výberu) • Cesnak • Bataty • Mrkva • Vegánska smotana sladká • Korenie (na pizzu, na ryby... podľa vlastného výberu) • Soľ
Postup:
Na panvici si rozohrejeme olej, na ktorý pridáme pokrájaný cesnak. Špargľu očistíme, odrežeme konce a položíme ju na rozohriatu panvicu. Pridáme soľ alebo korenie podľa vlastného výberu. Znížime plameň a opekáme približne 5 minút zo všetkých strán.
Medzitým si ošúpeme bataty a mrkvu a dáme ich variť do osolenej vody. Keď budú bataty aj mrkva uvarené, pridáme soľ, čierne korenie a smotanu a spolu vymixujeme ponorným mixérom.
Hotové jedlo môžeme podávať pokvapkané tekvicovým olejom.