Plnené šampiňóny
Ingrediencie:
250g hnedých šampiňónov (pečiarka záhradná) 2 PL rastlinné maslo (napr. Flora) 2 strúčiky cesnaku (pretlačené) 1 malá červená cibuľa nakrájaná na drobno 30g PANKO strúhanka (Panko strúhanka je vyrobená z chleba bez použitia kôrky. Sú to veľké vzdušné vločky, ktoré tak dodajú jedlu ľahkosť a chrumkavosť.) 1 PL čerstvého tarragonu (bylinka známa tiež ako estragón); (ak nemáte, nahraďte čerstvým koriandrom) 1 ČL rozmarínu alebo inej bylinky podľa vášho výberu soľ čierne korenie (čerstvo pomleté)
Postup:
Rúru predhrejte na 180°C.
Rastlinné maslo roztopte a zľahka na ňom popražte nakrájanú cibuľu so štipkou soli (len kým nezačne mäknúť).
Zo šampiňónov opatrne vyrežte stopky a nakrájajte ich na drobno. Spolu s pretlačeným cesnakom ich pridajte do panvice s cibuľou a popražte ďalšie 3 minúty.
Do panic primiešajte bylinky, dochuťte soľou a čiernym korením a dobre premiešajte.
Hlavičky šampiňónov vyplňte pripravenou zmesou a rozložte na plech zľahka potretý repkovým olejom a pečte zhruba 15 minút.
Servírujte teplé.