Paradajková polievka s bazalkou

Paradajková polievka s bazalkou

Ingrediencie:

1 balenie pasírovaných paradajok
čerstvá bazalka
1 stredne veľká cibuľa
zeleninový bujón
soľ (kamenná)
čierne korenie mleté
repkový olej

Postup:

V hrnci si rozpálime minimálne množstvo repkového oleja a orestujeme cibuľku (pre zdravšiu variantu cibuľku orestujeme len na vode).

Pridáme pasírované paradajky, soľ, mleté čierne korenie, bazalku a zalejeme vriacou vodou s rozmiešaným zeleninovým bujónom.

Zakryté varíme na miernom plameni asi pol hodiny.

Po dovarení ešte podľa potreby dochuťte soľou a podávajte ozdobené lístkom bazalky.

Rada na záver:

Pre dosiahnutie krémovej konzistencie, prelejeme do mixéru (prípadne použijeme ručný ponorný mixér), rozmixujeme do hladka a tak podávame. Dozdobíme lístkami bazalky.