Paradajková polievka s bazalkou
Ingrediencie:
1 balenie pasírovaných paradajok čerstvá bazalka 1 stredne veľká cibuľa zeleninový bujón soľ (kamenná) čierne korenie mleté repkový olej
Postup:
V hrnci si rozpálime minimálne množstvo repkového oleja a orestujeme cibuľku (pre zdravšiu variantu cibuľku orestujeme len na vode).
Pridáme pasírované paradajky, soľ, mleté čierne korenie, bazalku a zalejeme vriacou vodou s rozmiešaným zeleninovým bujónom.
Zakryté varíme na miernom plameni asi pol hodiny.
Po dovarení ešte podľa potreby dochuťte soľou a podávajte ozdobené lístkom bazalky.
Rada na záver:
Pre dosiahnutie krémovej konzistencie, prelejeme do mixéru (prípadne použijeme ručný ponorný mixér), rozmixujeme do hladka a tak podávame. Dozdobíme lístkami bazalky.