Hubová nátierka s tymiánom
Ingrediencie:
250g čerstvé huby podľa vlastného výberu (aj mrazené) 1 stredne veľká cibuľa 2 strúčiky cesnaku 100g rastlinného masla 1 PL horčice drvená rasca podľa chuti soľ čierne korenie pár vetvičiek čerstvého tymiánu repkový olej
Postup:
Na panvicy si rozpálime minimálne množstvo repkového oleja a orestujeme cibuľku spolu s nakrájanými hubami (pre zdravšiu variantu restujeme len na vode). Pridáme drvenú rascu, osolíme a okoreníme.
Restujeme kým huby nezmäknú a nepustia vodu. Potom pridáme prelisovaný cesnak, čerstvý tymián a dusíme kým sa väčšina vody neodparí. Odstavíme a necháme vychladnúť.
Vychladnutú hubovú zmes premiestnime do kuchynského mixéra, pridáme rastlinné maslo a horčicu. Vymixujeme do hladka. V prípade potreby ešte dochutíme soľou, mletým čiernym korením, horčicou alebo tymiánom.