Cuketové rizoto

Cuketové rizoto

Ingrediencie:

1 menšia cibuľa
1 cuketa
Kukurica (podľa chuti)
2 čl kari korenia
1 čl kurkumy
Ryža
Soľ
Tekvicový olej
Kokosový /repkový/ slnečnicový olej

Postup:

V samostatnom hrnci si s trochou soli uvaríme ryžu.

Cibuľku nakrájame nadrobno a popražíme na troche oleja.

Medzitým si na jemnom strúhadle nastrúhame cuketu a pridáme ju na opraženú cibuľu.

Pridáme kukuricu, trochu soli, kari korenie a kurkumu.

Všetko spolu dobre premiešame a podusíme približne 3 minútky.

Pridáme uvarenú ryžu a podľa potreby ešte dochutíme soľou.

Rizoto podávame poliate tekvicovým olejom.

 

 

 

Autor receptu a fotografie:

Bc. Lenka Borošková (NFI tím)