Cuketové rizoto
Ingrediencie:
1 menšia cibuľa 1 cuketa Kukurica (podľa chuti) 2 čl kari korenia 1 čl kurkumy Ryža Soľ Tekvicový olej Kokosový /repkový/ slnečnicový olej
Postup:
V samostatnom hrnci si s trochou soli uvaríme ryžu.
Cibuľku nakrájame nadrobno a popražíme na troche oleja.
Medzitým si na jemnom strúhadle nastrúhame cuketu a pridáme ju na opraženú cibuľu.
Pridáme kukuricu, trochu soli, kari korenie a kurkumu.
Všetko spolu dobre premiešame a podusíme približne 3 minútky.
Pridáme uvarenú ryžu a podľa potreby ešte dochutíme soľou.
Rizoto podávame poliate tekvicovým olejom.
Autor receptu a fotografie:
Bc. Lenka Borošková (NFI tím)