Cícerová polievka so šampiňónmi

Cícerová polievka so šampiňónmi

Ingrediencie:

3 plechovky cíceru
Väčšia cibuľa
4 väčšie mrkvy
2 ČL kurkumy
Zeleninový vývar
Čerstvé šampiňóny
Olej
Soľ, čierne korenie

Postup:

Do väčšieho hrnca pridáme trochu oleja a nadrobno nakrájanú cibuľu.

Orestujeme a pridáme nakrájanú mrkvu.

Spolu osmažíme pár minút, pridáme kurkumu a zalejeme zeleninovým vývarom.

Pridáme soľ, čierne korenie a povaríme, pokiaľ mrkva nebude mäkká.

Keď mrkva zmäkne, pridáme cícer (trochu odložíme bokom, na neskôr).

Všetko necháme povariť približne 10 minút.

Medzitým si nakrájame šampiňóny a spolu so cícerom, ktorý sme si odložili, ich dáme na rozpálenú panvicu s trochou oleja, pridáme trochu soli a opekáme do zlatista.

Ponorným mixérom rozmiešame do hladka polievku.

Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti. Polievku podávame s opekanými šampiňónmi a cícerom.

 

 

 

Autor receptu a fotografie:

Bc. Lenka Borošková (NFI tím)