Cestovinový šalát

Cestovinový šalát

Ingrediencie:

1 cibuľa
Plechovka cíceru
3 ČL kari korenia
Kokosová smotana
Kukurica podľa chuti
3 väčšie paradajky
Soľ
Čierne korenie
Krájaná zelenina (mrkva, šalát, kaleráb, reďkovka, rukola, špenát...)
Tmavé cestoviny
Kokosový /repkový/ slnečnicový olej

Postup:

Na oleji popražíme cibuľu.

Pridáme nakrájané paradajky, dochutíme soľou, čiernym korením a kari korením.

Keď sa paradajky rozvaria, pridáme cícer a kukuricu. P

Povaríme približne 5 minút a pridáme smotanu.

Podľa potreby ešte môžeme dochutiť soľou, kari a čiernym korením.

Uvaríme cestoviny.

Zeleninu nakrájame na malé časti a primiešame k cestovinám.

Cestoviny zalejeme pripravenou omáčkou a všetko spolu dobre premiešame.

Ak chcete, môžete k šalátu pridať aj opražené šampiňóny.

Cestovinový šalát podávame studený, ak chcete, môžete ho podávať preliaty pestom.

 

 

 

Autor receptu a fotografie:

Bc. Lenka Borošková (NFI tím)