Cestovinový šalát
Ingrediencie:
1 cibuľa Plechovka cíceru 3 ČL kari korenia Kokosová smotana Kukurica podľa chuti 3 väčšie paradajky Soľ Čierne korenie Krájaná zelenina (mrkva, šalát, kaleráb, reďkovka, rukola, špenát...) Tmavé cestoviny Kokosový /repkový/ slnečnicový olej
Postup:
Na oleji popražíme cibuľu.
Pridáme nakrájané paradajky, dochutíme soľou, čiernym korením a kari korením.
Keď sa paradajky rozvaria, pridáme cícer a kukuricu. P
Povaríme približne 5 minút a pridáme smotanu.
Podľa potreby ešte môžeme dochutiť soľou, kari a čiernym korením.
Uvaríme cestoviny.
Zeleninu nakrájame na malé časti a primiešame k cestovinám.
Cestoviny zalejeme pripravenou omáčkou a všetko spolu dobre premiešame.
Ak chcete, môžete k šalátu pridať aj opražené šampiňóny.
Cestovinový šalát podávame studený, ak chcete, môžete ho podávať preliaty pestom.
Autor receptu a fotografie:
Bc. Lenka Borošková (NFI tím)