Cesnakové tyčinky s guacamole

Cesnakové tyčinky s guacamole

Ingrediencie:

300ml teplej vody
100ml oleja
1 sušené droždie
2 ČL kryštálového cukru
500g hladkej múky
Cesnak (podľa chuti)
Olivový olej na potretie
Rôzne semiačka (chia, sezam,tekvica)
Ak chcete, môžete do cesta pridať aj nakrájané olivy

Postup:

Hladkú múku, cukor a droždie spolu zmiešame, pridáme vodu a olej.

Ak chcete, pridajte nakrájané olivy.

Ručne vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme približne 40 minút na teplom mieste vykysnúť.

Keď cesto vykysne, rozdelíme si ho na menšie časti, ktoré vytvarujeme do tyčiniek, obidva konce zatočíme a ukladáme vedľa seba po šírke, na plech vystlatý papierom na pečenie.

Ak chcete, môžete paličky posypať semiačkami.

Rúru predhrejeme na 180°C a pečieme približne 20 minút, pokiaľ nebudú upečené do zlatista.

V pohári si zmiešame olivový olej s pretlačeným cesnakom.

Hneď, keď sa tyčinky upečú, potrieme ich cesnakovým olejom.

Môžeme podávať s guacamole

Zrelé avokádo
1 väčšia paradajka
Citrónová šťava
Šalotka
Soľ, čierne korenie

Postup:

Avokádo nakrájame na malé kocky, dáme dáme do misky a roztlačíme vydličkou.

Cibuľu a paradajku nakrájame na malé kocky a pridáme k avokádu.

Dochutíme soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou.

 

 

 

Autor receptu a fotografie:

Bc. Lenka Borošková (NFI tím)