Cesnakové tyčinky s guacamole
Ingrediencie:
300ml teplej vody 100ml oleja 1 sušené droždie 2 ČL kryštálového cukru 500g hladkej múky Cesnak (podľa chuti) Olivový olej na potretie Rôzne semiačka (chia, sezam,tekvica) Ak chcete, môžete do cesta pridať aj nakrájané olivy
Postup:
Hladkú múku, cukor a droždie spolu zmiešame, pridáme vodu a olej.
Ak chcete, pridajte nakrájané olivy.
Ručne vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme približne 40 minút na teplom mieste vykysnúť.
Keď cesto vykysne, rozdelíme si ho na menšie časti, ktoré vytvarujeme do tyčiniek, obidva konce zatočíme a ukladáme vedľa seba po šírke, na plech vystlatý papierom na pečenie.
Ak chcete, môžete paličky posypať semiačkami.
Rúru predhrejeme na 180°C a pečieme približne 20 minút, pokiaľ nebudú upečené do zlatista.
V pohári si zmiešame olivový olej s pretlačeným cesnakom.
Hneď, keď sa tyčinky upečú, potrieme ich cesnakovým olejom.
Môžeme podávať s guacamole
Zrelé avokádo 1 väčšia paradajka Citrónová šťava Šalotka Soľ, čierne korenie
Postup:
Avokádo nakrájame na malé kocky, dáme dáme do misky a roztlačíme vydličkou.
Cibuľu a paradajku nakrájame na malé kocky a pridáme k avokádu.
Dochutíme soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou.
Autor receptu a fotografie:
Bc. Lenka Borošková (NFI tím)