Bruschetta s paradajkami a bazalkou

Bruschetta s paradajkami a bazalkou
Bruschetta s paradajkami a bazalkou

Ingrediencie:

7 veľkých paradajok
čerstvá bazalka (celý kvetináčik)
1-2 strúčky cesnaku
soľ
čierne korenie (čerstvo pomleté)
2 PL olivového oleja
chlieb vhodný na prípravu hrianok

Postup:

Pripravíme si nádobu ktorá sa dá tesne uzavrieť. Paradajky pokrájame na drobné kúsky, pridáme na drobno nasekanú čerstvú bazalku, pretlačený cesnak, soľ a čerstvo namleté čierne korenie podľa chuti. Nemusíte sa báť pridať trochu viac korenia, nakoľko keď paradajková zmes postojí v ľadničke, štipľavá chuť korenia sa trochu zneutralizuje.

Nakoniec pridáme 2 PL olivového oleja a všetko dobre premiešame.

Nádobu prikryjeme vrchnákom a necháme odležať v ľadničke aspoň na pol hodiny.

Tesne pred servírovaním nakrájame chlieb a buď opečieme na panvici do zlatista alebo použijeme hriankovač. Pripravenú paradajkovú zmes dáme na teplú hrianku a hneď podávame.

Rada na záver:

Pred tým ako dáte pripravenú paradajkovú zmes na teplú hrianku, sceďte z nadbytočnej vytvorenej šťavy.